20. nov, 2020

Innerlijke kennis

Innerlijke kennis

Er wordt ons al jong geleerd dat de kennis die we nodig hebben zich buiten ons bevindt. Die kennis overdracht gaat jaren achter elkaar door. Tot we een bepaalde leeftijd bereiken en men vindt dat je voldoende kennis in je hebt opgenomen. Dan is het aan jou of je nog meer kennis wilt of niet.

Het gekke is dat we geboren worden en blijkbaar al bepaalde kennis bezitten. Waar die vandaan komt en hoe dat te ontwikkelen daar wordt weinig aandacht aan besteed. Als we voor belangrijke levensvragen komen te staan gaan we op zoek binnen de kennis die ons is aangeleerd, of we daar het antwoord kunnen vinden op onze vraag.

Als we het antwoord niet kunnen vinden leveren we het probleem bij iemand anders af, iemand die meer kennis heeft op een bepaald gebied. En laten we de ander bepalen wat goed voor ons is. En dit alles gebeurt buiten ons, terwijl het probleem binnenin ons speelt.

Alle antwoorden die je nodig hebt liggen in jou op je te wachten. Wij zijn onderdeel van de natuur. Er gaat geen bloem naar school, geen boom naar de universiteit.

Wij hebben onszelf zo klein en afhankelijk gemaakt dat we onze grootsheid zijn vergeten. We hebben aangenomen dat de kennis buiten ons belangrijker is dan de kennis binnenin ons.

Alle antwoorden zijn in ons te vinden,
we hoeven ze ons alleen maar te her-inneren.

Je bent geen schema, geen grafiek.
Je bent een wonderbaarlijk wezen 
met enorm veel potentie in zichzelf, 
en we zijn allemaal uniek.