Boeken over hooggevoeligheid

25. nov, 2015

Samenvatting

 
  •  Nederlands
  •  272 pagina's
  •  Uitgeverij Ten Have
  •  juli 2015
Alle productspecificaties

Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. In de besteller 'Leven met hooggevoeligheid' licht Susan Marletta-Hart toe wat hoogsensitiviteit precies is. Ook beschrijft ze hoe je er zelf en hoe je omgeving ermee om kan gaan. Volgens Marletta-Hart hoef je geen slachtoffer van je eigen gevoeligheid te zijn, maar kun je die omvormen tot een kracht. Ze belicht niet alleen de spirituele kant van hooggevoeligheid, maar laat ook ervaringsdeskundigen aan het woord. Bovendien beschrijft ze heel praktisch manieren om goed met hooggevoeligheid om te gaan. Zo wordt hooggevoeligheid een kracht. Een onmisbaar boek vol herkenning én erkenning voor iedereen die hoogsensitief is of met hooggevoeligheid te maken heeft.

Recensie(s)


Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. Wat dit precies is en hoe je zelf en je omgeving ermee om kunnen gaan, wordt in dit boek uitvoerig beschreven. Na de omschrijving van het begrip hooggevoeligheid wordt ingegaan op aspecten als lichaamsbeleving, contacten met anderen, privé en op het werk, en kwaliteiten als opmerkingsvermogen, creativiteit, paranormale gaven en intuïtie. Aan hooggevoelige kinderen wordt een apart hoofdstuk gewijd. Mede op basis van het bronnenmateriaal dat de schrijver aan de hand van vele interviews met hooggevoeligen heeft verzameld, biedt zij praktische handreikingen hoe je met deze eigenschap om kunt gaan. Voor een brede doelgroep geschreven.

Drs. P.C.B. de Jager
25. nov, 2015

Samenvatting

Auteur: Ilse van den Daele & Linda T'Kindt

Uitgever: Lannoo

 
  •  Nederlands
  •  240 pagina's
  •  Lannoo
  •  oktober 2011
Alle productspecificaties

15 tot 20 procent van alle kinderen is hooggevoelig. Zij hebben een specifieke aanpak nodig. Hooggevoeligheid (ook wel hoogsensitiviteit of HSP - highly sensitive person - genoemd) komt heel vaak voor, maar er is relatief weinig over geweten. Wat is hooggevoeligheid precies? Hoe herken je het? En hoe ga je ermee om? Dit boek gaat uit van een positieve benadering en legt de nadruk op het ontplooien van de talenten van het kind. De auteurs tonen aan hoe je het zelfvertrouwen van een hooggevoelig kind kunt stimuleren, zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf. Een onmisbare basisgids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.