25. nov, 2015

Hoog intuïtieve kinderen

Samenvatting

Auteur: Catherine Crawford

Uitgever: Archipel

 
  •  Nederlands
  •  236 pagina's
  •  Archipel
  •  augustus 2009

Sommige kinderen lopen een kamer binnen en voelen - letterlijk - de sfeer aan, anderen leggen moeiteloos de vinger op een onuitgesproken familieconflict of drukken iemand op het hart voorzichtig te zijn bij het betreden van onbekend terrein. Intuïtief en empathisch sterk ontwikkeld, groeien ze op in een rationele wereld waarin alles wat maar lijkt op een zesde zintuig wordt beschouwd als volksvermaak. Dat geeft nogal eens problemen.
Psychologie Catherine Crawford, gespecialiseerd in de begeleiding van hoog intuïtieve kinderen, biedt ouders, leraren en therapeuten praktische steun bij het begeleiden en opvoeden van kinderen met bijzondere gaven.

Recensie(s)


Er zijn kinderen waarbij al op zeer jonge leeftijd duidelijk wordt dat zij een zeer sterke intuitie hebben. Deze kinderen voelen gebeurtenissen aan en zijn gevoelig voor emoties van anderen. Ze staan heel anders in de wereld dan meer zintuiglijk georienteerde kinderen. In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op dit onderwerp. In kleine stappen wordt de lezer bekend gemaakt met het thema, wijzen om het te herkennen, consequenties voor de ontwikkeling, vraagstukken in de opvoeding etc. Een boek dat ouders en opvoeders zeer veel inzichten geeft en concrete handvatten bevat om het kind te begeleiden. Zeer uitgebreide informatie, toegankelijk geschreven. Met eindnoten en een thematisch ingedeelde literatuuropgave.

(NBD|Biblion recensie, Drs. M.L. de Jager)