25. nov, 2015

Handboek voor gevoelige mensen

Samenvatting

Auteur: Wim Kijne

Uitgever: Lezerspoort

 
  •  Nederlands
  •  180 pagina's
  •  Lezerspoort
  •  januari 2006

Of je nu hooggevoelig, supergevoelig of gewoon gevoelig bent, gevoelig zijn is een gave waar je niet alleen mee kunt leren omgaan, maar waarvan je ook plezier kunt hebben.  
In dit handboek leer je hoe gevoelens ontstaan, hoe je effectief met emoties en gevoeligheden kunt omgaan, hoe emotionele intelligentie en veerkracht kunnen toenemen en hoe je tot veranderingen komt in de manier waarop je je wilt gedragen en voelen.
Behalve van wetenschappelijke gegevens uit bijvoorbeeld hersenonderzoek, maakt de schrijver ook gebruik van het subtiele, maar effectieve model van de menselijke aura. Vooral in de oefeningen blijkt deze zienswijze tot nuttige en soms zeer verhelderende resultaten te leiden. 
Een boek met veel informatie en meer dan 100 doelmatige oefeningen. 
De auteur is therapeut te Amsterdam. Hij studeerde psychologie en houdt zich al vele jaren intensief bezig met intuïtieve ontwikkeling, psychologie, biofeedback en hypnotherapie.

Recensie(s)


Met het begrip 'gevoelige mensen' wordt hier bedoeld mensen die in gevoelsmatig opzicht opmerkzaam zijn en voor wie het gevoelsaspect in hun leven een belangrijke plaats inneemt. Deze gevoeligheid kan een verrijking betekenen, maar iemand ook kwetsbaar maken. De auteur, therapeut, geeft in dit boek uitleg over emoties en gevoeligheden en hoe daarmee om te gaan. In het eerste deel komen thema's aan de orde als emotionele effectiviteit en - intelligentie, liefde en relaties, zelfwaardering en -liefde en enkele thema's uit de oosterse filosofie zoals aura's en chakra's. Centraal staat steeds het belang van leven in - en houden van - het hier en nu. In het tweede deel is een groot aantal oefeningen te vinden die gericht zijn op bewustwording, voorstellingsvermogen en meditatie en ontspanning. De oefeningen varieren in moeilijkheidsgraad en omvang en zijn voor een breed publiek te gebruiken. Ditzelfde geldt voor de teksten, die toegankelijk en plezierig zijn geschreven. Een bruikbaar boek over onderwerpen die een brede lezergroep aangaan.

Drs. N.P. Aders